Fémmegmunkáló folyadékok

image 1

A fémmegmunkálás során használt folyadékok gyűjtőkategóriája számos különböző termékből áll, amelyek mindenféle típusú és méretű gépi alkatrész előállításához kapcsolódó alkalmazási területeken használhatók.
Ez a széles kategória a termékek összetételét tekintve is nagy változatosságot mutat, hiszen termékei ásványi és szintetikus olajokat, valamint számos különféle vegyipari termékeket tartalmaznak. A kategóriában az univerzálisan alkalmazható termékeken túl konkrét üzemek és ügyfelek számára kifejlesztett, egyedi termékek is megtalálhatók. Éppen ezért ezek a termékek műszaki segítségnyújtást igényelnek, amelynek során kiemelhetők a konkrét alkalmazási terület sajátosságai, és elvégezhetők a szükséges módosítások annak érdekében, hogy a termék megfeleljen az adott kenési előírásoknak.
A fémmegmunkálás területén a tökéletes eredmények eléréséhez a szállító és a vevő szoros együttműködése és partnerkapcsolata szükséges.

Középpontban az ember
Manapság nap, mint nap számos „potenciális allergénnel‘ találkozunk. Ilyenek például a munkahelyen vagy otthonunkban megtalálható vegyszerek, amelyek megterhelést jelentenek a bőrnek, ezért növelik az allergia kialakulásának kockázatát. Az allergia és az egyéb problémák megelőzése érdekében a legfontosabb, hogy kerüljük az érintkezést ezekkel a „potenciális allergénekkel‘.

Aquamet – a biztonságosabb munkavégzés érdekében
Az Aquamet termékeket azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy a lehető legjobban csökkentsük a hűtőfolyadékokban általánosan alkalmazott biocidek mennyiségét, és minél jobban tompítsuk ezeknek az aktív anyagoknak az allergén hatását. A fejlesztést teljesen új alapokra helyeztük, mert ezen a területen csak innovációval lehet előrelépni. A fejlesztés során ugyanakkor nemcsak a törvényes határértékekből indulunk ki, hanem a legújabb munkavédelmi kutatások eredményeit is figyelembe vesszük.

Középpontban az Ön termelő berendezései
A fémmegmunkálásban alkalmazott modern gyártási folyamatokra egyre szigorúbb követelmények vonatkoznak, legyen szó akár nagy szilárdságú acélok vagy bonyolult geometriai alakzatok vágásáról. Ugyanez a helyzet a munkadarabok hatékony tisztítása és a korrózióvédelem területén is. A modern gyártási segédanyagok minden megmunkálási folyamatban fontos szerepet töltenek be, elsősorban azért, mert jelentős mértékben hozzájárulnak a folyamat hatékonyságának növeléséhez és a folyamat költségeinek csökkentéséhez.

Aquamet – sikertényező a gyártási költségek csökkentésében
Az Aquamet hűtőfolyadékok bármilyen műszaki kihívásnak megfelelnek.  Ezek a termékek a hosszabb szerszám-élettartam során hozzájárulnak a maximális teljesítmény, kiemelkedő méretpontosság és tökéletes felületminőség megtartásához. A rendkívül nagy biológiai stabilitással rendelkező Aquamet termékek a lehető leghosszabb szerszám-élettartam elérését teszik lehetővé. Az alacsony kihordási veszteségnek köszönhetően a berendezés kevesebb utántöltést igényel, ami jelentősen hozzájárul a gyártási költségek csökkentéséhez.

Középpontban a környezetvédelem
A jövő egyik legnagyobb kihívása a rendelkezésünkre álló erőforrások takarékos használata lesz. Különös figyelmet igényel majd a nyersanyagok optimális felhasználása és a gyártási folyamatokban keletkező hulladékok környezetbarát feldolgozásának vagy ártalmatlanításának előrelátó tervezése.

Aquamet – optimális és takarékos erőforrás-felhasználást biztosít
Hűtőfolyadékaink a lehető leghosszabb szerszám-élettartam elérését teszik lehetővé. Ez pedig nemcsak a berendezések termékcsere miatti állásidejét csökkenti, hanem jelentősen mérsékli a kezelendő hulladék mennyiségét. Az alacsonyabb kihordási veszteségnek köszönhetően kevesebb folyadékot kell utántölteni, vagyis csökken az anyagfelhasználás. Az Aquamet termékek ezáltal jelentősen hozzájárulnak az erőforrások optimális felhasználásához a gyártási folyamat során.

Jogi nyilatkozat    Adatvédelmi nyilatkozat