Motorolajok

image 1

Az Eni a csúcsminőségű kenőanyagok széles választékát kínálja, amelyek kielégítik minden személygépkocsi-motor követelményeit. Legyen szó akár benzin- vagy dízelmotoros városi autókról, a kategóriájuk legjobbjairól vagy sportautókról, az Eni kenőanyagai bármilyen üzemi körülmény között a legnagyobb megbízhatóságot nyújtják.

Az Eni kenőanyagok megfelelnek az autógyártók és az autóipar legújabb és legszigorúbb előírásainak, így a legnagyobb védelmet és a lehető leghosszabb élettartamot biztosítják a motor minden alkatrésze számára.

Bár van néhány általános követelmény, amely egyformán vonatkozik a dízel- és benzinmotorokra is, mindkét motortípusnak megvannak a saját, kritikus fontosságú területei, amelyek a hőtani körfolyamaton kívül az üzemi feltételekre is vonatkoznak: a benzinmotorokat általában személygépkocsikban alkalmazzák, míg a dízelüzemű erőforrások haszongépjárművekben és ipari járművekben (pl. tehergépjárművekben, építőipari gépekben, traktorokban, autóbuszokban, stb.) is megtalálhatók.

A motorolaj minőségét a próbapadon futó motorokon és gyakran a járműveken (tesztflottákon) végzett teljesítményvizsgálatok alapján határozzák meg. A próbapadon futó motorokon végzett vizsgálatokat különösen mostoha körülmények között, kritikus üzemi helyzeteket szimuláló, szabványosított eljárások szerint hajtják végre. A laboratóriumi berendezésekkel végzett további vizsgálatok a viszkozimetriai jellemzők és az egyes anyagokkal (például tömítésekkel) való kompatibilitás meghatározására szolgálnak.

Jogi nyilatkozat    Adatvédelmi nyilatkozat