Speciális autóipari termékek

image 1

Az Eni nem csak motorolajok és erőátviteli kenőanyagokat kínál. Az autóipari szegmensben számos egyéb olyan „kiegészítő” jellegű terméket találunk, amelyek elengedhetetlenek a járművek megfelelő üzemeltetéséhez. Ebbe a termékkategóriába tartoznak a fagyálló folyadékok, a fékfolyadékok, az alvázkenőzsírok és egyéb speciális folyadékok.

AdBlue®
Az AdBlue® az SCR kipufogógáz-utókezelő rendszerrel felszerelt haszongépjárművekhez szükséges adalékanyag. Az SCR technológia csökkenti a károsanyag-kibocsátást, főként a nitrogén-oxidokat. Az AdBlue 32,5%-ban karbamid oldatot tartalmazó ioncserélt víz, amelyre majdnem minden 2006. október 1-je után forgalomba helyezett, dízel meghajtású nehézgépjárműnek (teherautók, buszok és távolsági autóbuszok) szüksége van az Euro IV-es környezetvédelmi normának való megfeleléshez.
Az utóbbi években forgalomba kerülő egyes könnyű járművek szintén csak AdBlue-val üzemelnek (Mercedes, Audi, Mazda, VW, stb.).

Az AdBlue tisztasága létfontosságú, amely csak egy teljes körűen irányított ellátási láncon keresztül garantálható, a gyártástól a raktározásig. Valójában az SCR-katalizátorok rendkívül érzékenyek a szennyezőanyagokra, ezért a szennyezett Adblue helyreállíthatatlan és nagy értékű károkat okozhat. Az AdBlue helytelen használatából eredő károk miatt a gyártók érvényteleníthetik a jármű garanciáját. Ha az AdBlue-t az Eni-től szerzi be, akár kannában, IBC konténerben vagy nagy tételben, biztosan jól dönt.

Jogi nyilatkozat    Adatvédelmi nyilatkozat